Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Lotus Theory 1 1000 Pk Elektrisch Supersignaal

Lotus Theory 1: 1.000 pk elektrisch supersignaal

Introductie Lotus Theory

Lotus Theory is een Nederlands bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van elektrische aandrijflijnen voor auto's. Het bedrijf werd in 2010 opgericht door twee voormalige Tesla-medewerkers. Lotus Theory heeft een aantal prototypes geproduceerd, waaronder een Lotus Elise met een elektrische aandrijflijn. In 2019 kondigde het bedrijf aan dat het samenwerkt met het Chinese autobedrijf Geely om een elektrische auto te produceren.

Gegevens over Lotus Theory 1

Lotus Theory onthult de eerste details van zijn elektrische supercar, de Lotus Theory 1. De auto zal worden aangedreven door een 1.000 pk sterke elektromotor en een 120 kWh batterijpakket. Het bedrijf claimt dat de auto een topsnelheid zal hebben van meer dan 320 km/u en een actieradius van meer dan 600 km. Lotus Theory zegt dat de Lotus Theory 1 is ontworpen om de grenzen van elektrische voertuigprestaties te verleggen. De auto zal gebruikmaken van een geavanceerde koolstofvezel monocoque en een actieve aerodynamica. De ophanging wordt geleverd door Öhlins en de remmen worden geleverd door Brembo.

Verdere ontwikkeling van Lotus Theory 1

Lotus Theory zegt dat de Lotus Theory 1 eind 2023 in productie zal gaan. De auto zal naar verwachting ongeveer € 200.000 gaan kosten. Het bedrijf neemt nu reserveringen aan voor de auto. De Lotus Theory 1 zal concurreren met andere elektrische supercars, zoals de Tesla Roadster en de Rimac Nevera. Het zal interessant zijn om te zien hoe de Lotus Theory 1 zich verhoudt tot deze auto's in termen van prestaties en prijs.


Comments